Христо Янев: Да покажем толерантност, каквато искаме да виждаме в обществото

Трябва да покажем наистина толерантност - такава, каквато ние искаме да виждаме в обществото. Това каза бившият футболист на ЦСКА, Литекс, Гренобъл и българския национален отбор Христо Янев, предаде репортер на БГНЕС.

Янев ще дава пример как се побеждава агресията на участващите младежи в проект на Фондация „Вълшебен свят” и Министерство на младежта и спорта.

“Не се включвам за първи път, правя го вече за втори път, защото идеята ми допада, защото трябва да покажем на подрастващото общество, че не трябва да бъдем агресивни извън това, което правим на терена, в залата или където и да е било. Трябва да покажем наистина толерантност такава, каквато ние искаме да виждаме в обществото”, посочи Христо Янев.

В рамките на проекта "Побеждаваме агресията заедно" ще се проведат редица демонстративни турнири, дискусии, кръгли маси и обучения на младежи, където основен фокус ще е не само забавлението на участниците чрез електронни спортове, но и демонстрирането на социално отговорно поведение и ограничаването на агресията.

"Побеждаваме агресията заедно!” е поредният проект на организацията, насочен срещу агресията и в полза на деца и младежи в риск. След многото успешни социални инициативи, през последните три години фокус на екипа бе кампанията „С усмивка”.

Миналата седмица бившият футболен национал изкачи връх Монблан като част от благотворителната кампания #ВсякоДетеЗаслужава за изграждането на нов модерен център за деца с аутизъм в София.

"Очаквам до края на годината да можем да развием всичко това, което имаме като идея от "7 истории". Ако мерките и цялата ситуация около коронавируса позволяват да си направим събитията така, както сме ги планирали и ако привлечем хора към нашата кауза, които искат да дарят и да подпомогнат изграждането на този център, ще се радваме много", сподели още Христо Янев. /БГНЕС