Хубчев: Длъжни сме да играем с повече риск

Мачът ще бъде по-различен. Ние сме задължени да търсим поне три гола и реакцията ни ще бъде по-различна от тази за първенство. Ще трябва да играем с по-голям риск – дали ще издържим предстои да разберем”. Това заяви старши треньорът на Левски Петър Хубчев в навечерието на мача-реванш от втория квалификационен кръг в Лига Европа срещу кипърския АЕК Ларнака, предаде репортер на БГНЕС.

Хубчев очаква емоционален мач утре, в който опитът на съперника може да се окаже ключов за крайния изход.

Припомняме, че „сините” трябва да наваксат три гола пасив и да не допуснат нито един, за да изравнят общия резултат от сблъсъка. Именно затова Хубчев загатна, че тимът му ще рискува от самото начало на мача утре.Възможно е Дени Алар и Станислав Костов да започнат като титуляри, може и Найджъл Робърта да играе – той също е готов. Предстои ни тренировка, ще реша след нея”, заяви наставникът. „Очаквам утре малко повече емоции, което ще доведе до повече риск. Ние обаче сме длъжни да опитаме заради резултата от първия мач. Целият отбор знае, че трябва да покажем хъс. Малки са шансовете да вкараме три гола, но искаме да се раздадем. Няма за къде да се пазим”, коментира специалистът. Полузащитникът Мартин Райнов вярва в крайната победа на Левски въпреки негативния резултат от Кипър преди седмица. „Утре имаме шансове за победата. Всички вярваме в това нещо. АЕК използваха мръсни игрички в първия мач и това ни мотивира да покажем хъс утре. Вярвам, че можем да го направим”, каза бившият капитан на Берое.

Райнов е уверен, че "сините" могат да преодолеят трите гола изоставане от първия мач в Кипър.

Петър Хубчев очаква гостите от Ларнака да опитат да „убият” темпото на игра: „АЕК разполага с много опитни футболисти, които умеят да задържат топката. Те знаят какво искат и са много търпеливи”, каза той. Левски ще бъде без своя капитан Живко Миланов, който си изкара червен картон в първата среща и без играча в най-добра форма Давиде Мариани. Днес официално швейцарецът бе продаден на арабския Шабаб Ал Ахли за сумата от 1 417 000 хил. евро. „Мариани беше добър, но той е нищо без отбора. Колективът за мен е над всичко”, не изневери на стила си Хубчев. Междувременно, Левски отново ще бъде подкрепян единствено от децата от школата на тима заради наказанието, наложено от УЕФА. Те обаче могат да са ключов фактор за „сините” според Хубчев. „Подкрепата от децата е най-чистата и тя ще изиграе своята роля”, прогнозира наставникът. Двубоят между Левски и АЕК Ларнака е утре от 19:30 часа на стадион „Георги Аспарухов”. /БГНЕС