Хюстън размени Хардън с Бруклин срещу трима играчи и избори в драфта

Най-полезният играч в Лигата за 2018 година и трикратен лидер по отбелязани точки Джеймс Хардън ще продължи кариерата си в Бруклин Нетс. Една от най-големите звезди в НБА се присъединява на Източния бряг към Кевин Дюрант и Кайри Ървинг, заформяйки впечатляващо нападателно трио, което може да атакува титлата през този сезон.

Хардън ще се събере с Кевин Дюрант и Кайри Ървинг в Бруклин.

В последните дни стана ясно, че Хардън иска да си тръгне от Хюстън, като след двете поредни загуби от Ел Ей Лейкърс в неделя и вторник той открито разкритикува своя отбор. "Обичам този град и буквално направих всичко по силите си. Ситуацията е лудост. Не мисля, че това може да бъде поправено. Дори не сме близо, знам, че играем срещу шампионите, но разликата в последните два мача е очевидна. Просто не сме достатъчно добри - като химия, като талант, всичко", заяви Хардън. Тези коментира тотално влошиха отношенията му с ръководството на клуба и той получи забрана да тренира със съотборниците си.

Всичко това доведе до бърза сделка, която включва общо четири отбора - Хюстън, Бруклин, Кливланд Кавалиърс и Индиана Пейсърс. В замяна на своята звезда Хюстън ще получи Виктор Оладипо, Данте Екзъм, Родионс Куруч, четири първи избора на Бруклин в драфта и още четири възможности за размяна на позицията в първия кръг на драфта с Бруклин. Срещу всичко това Бруклин получава Хардън. От своя страна Индиана ще вземе Карис ЛеВърт и един избор във втория кръг на драфта, а към Кливланд поемат Джарет Алън и Торийн Принс.

Джеймс Хардън е най-резултатният играч в Лигата в последните три сезона, но от началото на тази кампания се намира в най-лошата си форма от 2011/12 година насам, като не е минавал границата от 20 точки в последните си четири мача. Хюстън заема предпоследното място в Западната конференция с актив от 3 победи и 6 загуби, докато Бруклин е на шеста позиция на Изток с баланс 7-6. /БГНЕС