Хюстън взе откриващия мач с Ел Ей Лейкърс

Отборът на Хюстън Рокетс победи фаворита на Запад Ел Ей Лейкърс със 112:97 в първия мач от полуфиналната плейофна серия между двата тима. Ракетите спечелиха тежка серия след седем мача срещу Оклахома Сити Тъндър в предишния кръг, докато за Езерняците това бе едва втори двубой в последните 11 дни, но допълнителната почивка не помогна на ЛеБрон Джеймс и компания.

ЛеБрон Джеймс не бе на обичайното ниво срещу Хюстън.

Хюстън наложиха много бърз стил на игра и поведоха в резултата в средата на първата част, след което не изпуснаха водачеството до края. Мачът бе равностоен до началото на четвъртата част, когато преднината на Рокетс бе шест точки, но в последната четвъртина Хюстън тотално доминираше на корта. Джеймс Хардън бе над всички за победителите с 36 точки и 5 асистенции, а Ръсел Уестбрук реализира 24 точки, 9 борби и 6 асистенции. За Лейкърс Джеймс и Антъни Дейвис вкараха общо 45 точки, а Краля не успя да вкара нито една в последната част. Вторият мач от серията е в неделя.

На Изток Маями Хийт поведе с 3-0 на отбора с най-добър баланс в редовния сезон Милуоки Бъкс, след като спечели третия мач от полуфиналната серия със 115:100. Янис Адетокумбо и компания водеха през по-голямата част от двубоя, като малко преди края на третата част авансът им стигна 14 точки, но Горещите тотално отвяха съперника си в последната четвъртина, която спечелиха с 40:13, за да се доближат на една победа от класиране за финала. Джими Бътлър вкара 30 точки за Маями, а центърът Бам Адебайо се отчете с 20 точки и 16 борби. За Милуоки Янис завърши с 21 точки, 16 борби и 9 асистенции, а Брук Лопес реализира 22 точки. /БГНЕС