И БСП отказа да подкрепи правителство на ГЕРБ с проф. Габровски

Започвам с благодарност, че дойдохте на тези разговори. Както заявих от самото начало, основната ми цел като гражданин ще бъде да търся диалог за съставяне на правителство. Надявам се да намерим начин да се премине в режим на диалог.

Това заяви Проф. Габровски, кандидат-премиера на ГЕРБ по време на срещата си с БСП за съставяне на правителство, предаде репортер на БГНЕС.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че са на срещата са отишли от уважение към проф. Габровски. "Приемете нашите уважения към вас като личност и професионалист. Ние няма да подкрепим ваше правителство оглавявано от вас като министър председател, защото това за нас е правителство на ГЕРБ".

Нинова посочи, че те имат дългогодишни разминавания с политиките на ГЕРБ.

Проф. Габровски подчерта, че ситуацията, в която се намираме, е притеснителна. "Първи мандат беше взет от ГЕРБ. Смятам, че възможността да се реализира втори или трети мандат е по-ниска". Той каза, че приоритетите, които ще се преследва са реализирането на ПВУ, влизането в Еврозоната и влизането на страната в Шенген.

"Няма да подкрепим този мандат, има възможности за втория и третия. Споделяме напълно, че България има нужда от стабилност и работещ парламент", каза Нинова на проф. Габровски./БГНЕС