И Оскарите минават на растително меню

След като на церемонията на наградите „Златен глобус“ на гостите бе поднесена растителна храна, сега същото се случва и с Оскарите. Менюто по време на връчването на „Оскар“ също ще бъде на растителна основа. Освен това организаторите ще намерят и алтернатива на пластмасовите бутилки, пише Дейли Мейл.

Това решение е взето след изявленията на редица актьори. Хоакин Финикс, по време на получаването на наградата за мъжка роля „Златен глобус“, заяви, че е загрижен за настоящата климатична криза. Една от причините за това той назова животновъдството.

По време на свои изказвания Ръсел Кроу и Дженифър Анистън също изразиха загрижеността си относно изменението на климата. Те призоваха обществеността да се бори с негативните климатични изменения.

Организаторите на „Оскар“ са анализирали редица изявления на звезди, след което са решили менюто на церемонията да бъде с растителна храна.

Те отбелязаха, че през последните десет години Академията се опитва да намали въглеродните емисии. Организаторите имат планове в бъдеще да работят за “пълна въглеродна неутралност“.

Нововъведенията обаче няма да повлияят на Бала на губернатора, който се провежда след самата церемония. Менюто за вечерята ще бъде 70% растително, а останалите 30% ще бъдат месни продукти. /БГНЕС