И Рубльов даде положителен тест за Ковид след участието си в Абу Даби

Руската тенис звезда Андрей Рубльов стана поредният играч, участвал в демонстративния турнир в Абу Даби по-рано този месец, който тества положително за коронавирус само седмици преди старта на Откритото първенство на Австралия по тенис.

24-годишният световен номер 5 написа в Туитър, че е под карантина, което поставя под съмнение участието му в отборния турнир АТП Къп (1-9 януари) в Австралия. Аустрелиън Оупън, където Рубльов стигна четвъртфиналите тази година, ще се проведе между 17 и 30 януари в Мелбърн.

Андрей Рубльов.

В момента съм в Барселона и за съжаление тествах положително за COVID-19. Имам минимални симптоми. Изолирам се и уважавам протоколите под наблюдението на лекарите. Както знаете, аз съм напълно ваксиниран и се подготвях за АТП Къп и Аустрелиън Оупън. Сега трябва да се възстановя и ще отида в Мелбърн само когато съм сигурен, че е безопасно за всички. Много съм разочарован и загрижен за това, което се случва. Моля Ви, грижете се за себе си и за хората около Вас. Ще се върна на корта възможно най-скоро“, сподели руснакът в социалните мрежи.

Рубльов е третият тенисист при мъжете, участвал в Абу Даби, с положителен тест за Ковид. Полуфиналистът на Уимбълдън Денис Шаповалов от Канада даде положителна проба при пристигането си в Австралия, а бившият номер 1 в света Рафаел Надал също тества позитивно при завръщането си в Испания. Треньорът на Матадора – Карлос Моя, също тества положително.

Три тенисистки при дамите, които също бяха в Абу Даби, са заразени с коронавирус – олимпийската шампионка Белинда Бенчич, шампионката на Ю Ес Оупън Ема Радукану и четвъртфиналистката на Уимбълдън Онс Жабер. /БГНЕС