И вторият мъж, чупил колата на майка с деца, излиза на свобода срещу 500 лв.

Софийският районен съд (СРС) пусна срещу парична гаранция от 500 лв. 25-годишния Георги Георгиев, обвинен за случая на бул. "Ситняково", предаде репортер на БГНЕС.

25-годишният Георги Георгиев е обвинен за това, че на 17 август около 21.30 ч. е повредил лек автомобил, собственост на Елена Мицева, като счупил чрез удари с ръце предно панорамно стъкло на автомобила, скачайки повредил предния капак на автомобила. На Георгиев е повдигнато обвинение и за хулиганство, отличаващо се с изключителна дързост.

По-рано през деня прокуратурата поиска постоянен арест за Георгиев. 25-годишният мъж е обвинен в хулиганство и повреждане на чужда собственост. Според разследващите младежът скачал по предния капак на колата на майката с децата и счупил стъклото като го удрял с ръце. Всичко това е станало пред очите на невръстните деца на Елена Мицева.

Защитата му твърди, че той е невинен. Пред съда Георгиев заяви, че не е участвал в погрома на колата, а е бил само на протест.

„Той обясни, че няма съпричастност по увреждането на автомобила. Заяви, че се е възползвал от мирното си право да протестира и че се е доближил до колата едва, след като госпожата е потеглила през тълпата, за да предотврати тя да нанесе щети върху протестиращите”, поясни адвокатът на обвиняемия Минчо Спасов.

Той добави, че никъде в материалите по делото не се съдържали данни Георгиев да е извършил каквито и да е действия по увреждане или пък хулигански деяния. „Напротив, всички материали по делото сочат на извършени хулигански деяния от страна на г-жа Мицева. Ето защо аз очаквам обръщане на делото. Предадохме на прокурора от СРП материали, в които други участници в инцидента настояват да се образува наказателно производство срещу нея. С интерес ще очакваме какво ще направи Софийска районна прокуратура”, заяви Спасов. Днес са гледани записи, защитата поиска да бъдат разпитани свидетели, но те не бяха допуснати.

Другият обвинен по случая - Стоян Атипов, също е на свобода срещу 500 лева./БГНЕС