Ябълка-„валентинка“: Нестандартен подарък за влюбени

Любовни ябълки-валентинки ще са хит при продажбите на стоки за празника на влюбените - Свети Валентин тази година, предаде репортер на БГНЕС.


Със сигурност плодовете са отлична замяна на традиционните шоколадови бонбони за дами (а и за господа), които предпочитат здравословното хранене, или пък са вегани.

Върху плодовете, пуснати за продажба в по-големите магазини в страната, се чете "I Love You", а отдолу има две сърца. Текстът не е рисуван, нито издълбан върху плода, а изглежда напълно естествено, все едно е там от началото на растежа на ябълката.

Търговецът, продаващ интересната стока обяснява, че тя е внос от Полша, а ефектът е постигнат като още от съвсем малки върху плодовете е била залепена щампа с надписа, изрязан върху нея.


Така при огряването от слънцето, надписът постепенно се е „запечатал“ върху ябълките. Когато те вече са готови за бране, лепенките се отстраняват и ефектът става видим.

Цената на „любовните“ ябълки не е висока и е по всеки джоб – между 1.30 и 2.00 лв. в зависимост от търговската верига. Плодовете се купуват предимно от младежи, които искат с подобен подарък за Св. Валентин да покажат любовта към човека до себе си./БГНЕС