Ибрахимович се завърна с асистенция, Левандовски спаси Полша

Швеция стартира с успех кампанията си в световните квалификации за Мондиал 2022, след като надви минимално у дома Грузия с 1:0.

Ибрахимович имаше ключова роля при успеха над Грузия.

В тима за първи път от 2016-а насам като титуляр започна звездата на „Тре Крунур“ Златан Ибрахимович, който се отчете с асистенция за единственото попадение в срещата, дело на Виктор Клаесон. Нападателят на Милан получи и жълт картон в 54-та минута при първото си участие за националния отбор от пет години насам. В другия двубой от група В Испания се издъни в къщи с Гърция, завършвайки при равенство 1:1. Алваро Мората даде аванс на световния първенец от 2010, но Анастасиос Бакасетас от дузпа донесе точката на южните ни съседи.

В друг любопитен сблъсък от вечерта, Унгария и Полша поделиха точките след зрелищно 3:3. Роланд Салай и Адам Шалай дадоха комфортна преднина на „маджарите“, но „Дружина полска“ възстанови паритета след точните интервенции на Кшищоф Пьонтек и Камил Йозвяк. Вили Орбан върна аванса на Унгария, но Роберт Левандовски спаси поляците с изравнително попадение в 83-та минута. В края домакините останаха с човек по-малко след втория жълт картон на Атила Фиола.

Левандовски (ц) донесе точката на поляците срещу Унгария.

В нашата група С, Италия очаквано записа домакински успех над Северна Ирландия с 2:0. Точни за победата бяха Доменико Берарди и Чиро Имобиле. Именно „Скуадра адзура“ е следващият ни съперник в световните квалификации, а мачът на Националния стадион „Васил Левски“ е в неделя от 21:45 часа българско време.

Всички резултати:

Група В:

Испания – Гърция 1:1

Швеция – Грузия 1:0

Група С:

България – Швейцария 1:3

Италия – Северна Ирландия 2:0

Група F:

Израел – Дания 0:2

Молдова – Фарьорски острови 1:1

Шотландия – Австрия 2:2

Група I:

Андора – Албания 0:1

Англия – Сан Марино 5:0

Унгария – Полша 3:3

Група J:

Германия – Исландия 3:0

Лихтенщайн – Армения 0:1

Румъния – Северна Македония 3:2. /БГНЕС