Ибрахимович ще пропусне Евро 2020 заради контузия в коляното

Голмайстор номер 1 в историята на шведския национален отбор Златан Ибрахимович ще пропусне Европейското първенство по футбол това лято, тъй като ще трябва да се подложи на операция заради контузия в коляното. Новината бе потвърдена днес от Шведската футболна федерация.

Ибрахимович получи контузия по време на победата на Милан над Ювентус миналата седмица

В началото на тази година 39-годишният Ибрахимович обяви, че се завръща в тима на Швеция след близо петгодишна пауза, след като се отказа от участие в националния отбор след края на Евро 2016. Той взе участие в първите мачове на "тре кронур" от квалификационния цикъл за Мондиал 2022, но няма да може да помогне на съотборниците си на Евро 2020. По-рано днес от клубния отбор на шведа Милан обявиха, че той няма да се подлага на операция, а ще предприеме консервативно лечение за разтежението на връзки на коляното, което получи преди седмица, но в крайна сметка Ибрахимович е решил да се подложи на операция.

"Говорих със Златан и, за съжаление, той ми каза, че контузията няма да му позволи да играе на Европейското първенство това лято. Разбира се, ние сме натъжени за Златан, но също така и за самия отбор", коментира селекционерът на Швеция Яне Андершон.

Ветеранът в нападението на Милан контузи коляното си при победата на Ювентус с 3:0 преди седмица и няма да играе за "росонерите" повече през този сезон. Ибрахимович отбеляза 17 гола във всички турнири за Милан през кампанията, а наскоро подписа удължение на договора си до лятото на 2022 година.

Ибрахимович има 62 гола в 118 мача за Швеция. Скандинавците започват участието си на Евро 2020 с мач срещу Испания в Севиля на 14 юни, след което се изправят срещу Словакия и Полша в Санкт Петербург. /БГНЕС