„Идолът“ с дъщерята на Джони Деп и The Weeknd обявен за най-лошата продукция на годината

„The Telegraph“ направи язвителна рецензия за финала на сериала „Идолът“ и нарече тази одисея в музикалната индустрия най-лошата продукция на годината и "потенциална гавра за вековете". Сериалът с Лили-Роуз Деп и Абел Тесфайе (по-известен като The Weeknd) вече беше критикуван за сексисткия си подтекст и рисковия си характер, но след като излъчи своя финал, в ефира се появи много по-лоша присъда: той просто наистина не е добър.


Това само допълнително подсилва ужасните 19% критически оценки, с които "The Idol" се „гордее“ в момента в Rotten Tomatoes, и негативните рецензии продължават да се трупат.

В центъра на "Идолът" е Джоселин на Лили-Роуз Деп, поп звезда с проблеми, която иска да си върне мястото на най-сексапилната поп звезда в Америка, след като преживява нервен срив и отменя турнето си. В опитите си да си проправи път обратно към върха Джоселин създава връзка с Тедрос (Тесфайе), който се премества в имението ѝ със своя антураж и я манипулира с непостоянното си и властно поведение, както и с агресивните си сексуални намеци.

Сериалът изобилства от откровени сексуални сцени и е причислен към същата категория като злополучната еротична драма от 1995 г. „Showgirls“.

Освен, че сериалът е критикуван за мизогинизъм, смущаващи сцени, насилие, преобладаващото мнение около "Идолът" е, че е и скучен.

Ако всички вече явни критики не са достатъчни, "The Idol" губи точки и заради това, че е объркан и има твърде много неизяснени моменти, след като HBO решава да излъчи само пет епизода вместо първоначално предвидените шест, докато сериалът се разработва. Други рецензенти твърдят, че "The Idol" страда и от ужасяващ диалог, липса на развитие на героите и сюжетни линии, които са прекъснати без особена развръзка.

С други думи, въпреки че досега сериалът на HBO е излъчил само 5 епизода, може да се каже, че критиците вече са се наситили. /БГНЕС