Играч от НФЛ е в критично състояние, след като колабира на терена

Играчът на Бъфало Билс Дамар Хамлин е в критично състояние, след като колабира на терена по време на мача срещу Синсинати Бенгалс от Националната футболна лига на САЩ. Двубоят в Синсинати бе прекъснат и впоследствие отложен, след като 24-годишният Хамлин се строполи на терена в средата на първата част и трябваше да получи спешна медицинска помощ, включително и сърдечен масаж.

Дамар Хамлин /л/ в мач срещу Чикаго Беърс в края на декември

До инцидента се стигна след тежък сблъсък между Хамлин и играча на Бенгалс Тий Хигинс, след който за момент Хамлин се изправи, след което падна на земята. Хамлин бе откаран в болница в Синсинати, а от НФЛ съобщиха, че състоянието му е критично. От реакцията на играчите след инцидента стана ясно, че ситуацията с Хамлин е много сериозна, а коментаторът на ESPN Джо Бък съобщи, че медицинският екип е "блъскал" по гърдите на играча. Повторенията на инцидента показаха, че Хамлин получава удар именно в областта на гърдите.

Инцидентът предизвика реакции от много спортни звезди, включително и ЛеБрон Джеймс. "Сигурността на играчите във всички спортове е най-важното. Беше ужасно да се види това и желая всичко най-добро на момчето", коментира баскетболистът на Ел Ей Лейкърс. /БГНЕС