Ийгълс разбиха Джайънтс и са първият отбор в плейофите на НФЛ

Джейлън Хъртс хвърли за два тъчдауна и пробяга за още един при убедителния успех на Филаделфия Ийгълс над Ню Йорк Джайънтс с 48-22. По този начин „орлите“ се превърнаха в първия отбор, който се класира за плейофите на Националната футболна лига (НФЛ) през този сезон.

Майлс Сандърс бяга 17 пъти за 144 ярда и два тъчдауна, докато Хъртс завърши с 21/31 успешни паса за 217 ярда и бяга седем пъти за 77 ярда. Ийгълс се подобриха до най-добър баланс в Лигата – 12-1, за да се класират за плейофите за пети път в последните шест кампании. Филаделфия увеличи преднината си в борбата за първото място в НФК, и почивка в първи кръг плюс домакинско предимство в плейофите, след като Минесота Вайкингс е вече с 10-3 след поражение от Детройт Лайънс с 23-34. Джаред Гоф хвърли за 330 ярда и три тъчдауна, а „лъвовете“ са вече с баланс 6-7.

Филаделфия продължава с победите в търсене на първа титла от Супер Боул от 2017-а насам.

В други мачове, куотърбекът на Канзас Сити Чийфс Патрик Махоумс хвърли за 352 ярда и три тъчдауна, с три пресечени паса, но Чийфс се наложиха в крайна сметка над Денвър Бронкос с 34-28. Канзас Сити можеше да си гарантира титлата в дивизия АФК Запад и място в плейофите, ако Ел Ей Чарджърс бе загубил гостуването си на Маями Долфинс, но Джъстин Хърбърт хвърли за 367 ярда и тъчдаун при успеха на калифорнийци с 23-17. Далас Каубойс (10-3) се размина на косъм с изненадваща домакинска загуба, преди да се наложи над Хюстън Тексанс с 27-23. Бъфало Билс запази първото място в АФК с победа над Ню Йорк Джайънтс с 20-12. Балтимор Рейвънс и Синсинати Бенгалс останаха с равни баланси в дивизия АФК Север – 9-4, след като надиграха съответно Питсбърг Стийлърс и Кливланд Браунс.

Сан Франциско 49-ърс (9-4) разби Тампа Бей Бъканиърс с 35-7 и помрачи завръщането на Том Брейди в дома му в Калифорния. Брок Пърди хвърли за два тъчдауна и пробяга за още един, докато Крисчън МакКафри бяга 119 ярда и направи тъчдаун. 49-ърс загубиха обаче рисийвъра си Дийбо Самюел поради травма на левия глезен във втората четвърт.

Тревър Лоурънс хвърли за 368 ярда и три тъчдауна, като пробяга за още един при успеха на Джаксънвил Джагуарс над Тенеси Тайтънс с 36-22. Сиатъл Сийхоукс допусна грешна стъпка в битката за плейофите след домакинско поражение от Каролина Пантърс с 24-30, като е на половин мач от Вашингтон Камендърс и Джайънтс за последните „уайлд кард“ места в НФК. /БГНЕС