Икее: Лечението минава гладко

Японската плувкиня Рикако Икее, считана от мнозина за претендентка за медалите на Олимпийските игри в Токио догодина, преди да бъде диагностицирана с левкемия през февруари, заяви, че лечението й минава гладко, но понякога чувства, че „сърцето й може да се пръсне“. Икее спечели шест титли на миналогодишните Азиатски игри и завоюва два сребърни медала в щафетата, за да се превърне в първата спортистка, която е определена за „Най-полезен състезател“ на Азиатски игри.

Въпреки трудните моменти, Икее споделя, че лечението й върви добре и се надява един ден отново да печели златни медали за Япония в плувния басейн.

Нейните успехи в плувния басейн в Джакарта и изведоха на международната сцена и се очакваше Икее да изведе ново поколение от японски плувци на домашните игри следващата година. Докато обявяваше своята тежка диагноза, 18-годишната Икее заяви, че „не може да го повярва“ и оттогава насам, тя е концентрирана върху лечението, въпреки че все още не са давани подробности относно болестта й. През март, тя заяви в Туитър: „Това са десетки, стотици, хиляди пъти по-трудно, отколкото си го представях. Неведнъж не можех да ям в продължение на три или повече дни – но няма да се откажа“, сподели тогава тя. Днес, на новостартиран уебсайт, Икее благодари на своите фенове за безкрайните писма, изпратени в знак на подкрепа и сподели, че лечението й минава гладко, но на моменти й е тежко. „Гледам навън всеки ден и си мисля, че вятърът през този сезон е много добър, и че бих искала да опитам дъжда, но това е нещо, за което трябва да почакам и което ще се случи, след като бъда освободена от болницата“, заяви тя в написано на ръка изявление, публикувано на сайта. https://twitter.com/indiatimespost/status/1126003735434530816 „Предстои ми дълга хоспитализация и лечение, но си мисля за това, което ще направя, веднага щом изляза от тук и се опитвам да остана позитивна“, каза тя, добавяйки, че в свободното си време реди пъзели, гледа филми и прави други неща, за които обикновено няма време. „Ако трябва да бъда честна, понякога чувствам, че сърцето ми ще се пръсне, но всички тези неща, които хората ми казаха и написаха, ме окуражават и ми помагат, да не спирам да се боря“, завърши тя. Треньорът на Икее запазва надежди, че възпитаничката му все пак ще участва на Игрите в Токио 2020, които започват в края на юли 2020, но тя, със сигурност, пропуска Световното първенство по плуване през юли в Гуангдзю, Китай. /БГНЕС

Категории: