Илчовски на разпит в прокуратурата, ще викат и Иван Ангелов

Три часа продължи днес разпитът на бизнесмена Светослав Илчовски в рамките на проверката, която прокуратурата започна след неговите твърдения в Комисията по ревизията в 45-ото Народно събрание за плащани от него подкупи, фиктивни сделки, рекет над фермери с цените за напояване и борсови манипулации.

Зърнопроизводителят е бил разпитан като свидетел в Софийската градска прокуратура, каза адвокатката му Галя Гълъбова.

И тя, и самият Илчовски бяха лаконични - бизнесменът е бил питан за всички твърдения от изслушването си във временната комисия за ревизия на предишното управление.

„За всичките ми твърдения, за рекета и за какво ли не“, каза бизнесменът, цитиран от БНР.

Част от документите, представени от Илчовски на разследващите, са били свързани с действия на собственика на фирма „Градус“ Иван Ангелов. По информация на националното радио, Ангелов също ще бъде призован за разпит.

При влизането си за разпита Илчовски изрази изненада, че журналисти го чакат пред сградата на прокуратурата. Единственият му коментар пред медиите беше свързан с разминаването, което се получи около познанството му с бизнесмена Миню Стайков, тъй като Стайков каза, че не го познава, а пък Илчовски в изслушванията си в комисия по ревизия твърдеше обратното.

Прокуратурата обяви, че работи по случая, още докато продължаваха изслушванията пред депутатите, в които Илчовски говореше за „държавен рекет“ и за свои срещи с бившия министър-председател Бойко Борисов, както и за пренасочване на средства към пенсионните фондове и за данни за извращения в арестите.

Вчера служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов обеща проверка на твърденията на зърнопроизводителя Светослав Илчовски за съществуване на видеозапис на издевателства в ареста над известен бизнесмен. /БГНЕС