Илиан Илиев: Футболът остана на заден план в четвъртък, показахме характер срешу Унгария

"Нещата, които се случиха, не са добре за никой, който е свързан с българския футбол. Единственото позитивно бе, че футболистите показаха повече характер. Футболът остана на заден план, за съжаление. За нещата, които показаха момчетата на терена, можеха да получат по-хубав отзвук. Знаехме, че ще има мирен протест. Като е започнал мачът, протестът е преминал в не толкова мирен. Съжаляваме всички, които сме свързани с българския футбол“. Това каза селекционерът на България Илиан Илиев преди утрешния двубой със Сърбия от квалификациите за Евро 2024.


Сърбия посреща България в Лесковац в неделя от 16:00 часа в последен мач от група G на евроквалификациите. „Познаваме Сърбия всички. Не само от куртоазия, но може да кажем, че могат да направят нещо на Европейското и като отбор, и като индивидуалности. Искаме да покажем нашия характер. Да стъпим на здрава основа, за да вървим напред, както го направихме в мача с Унгария. Сърбия се нуждае от точка или победа. Нашият отбор може да израсне, показахме го с човек по-малко и негативен резултат“, допълни Илиев.

„Много е важно за нас да подходим по същия начин. Да сме по-спокойни. Много хора очакваха Унгария да ни разгроми. Това, че футболистите постигнаха позитивен резултат, от една страна ни афектира, но от друга ни дава самочувствие. Трябва да подходим по същия начин. Всеки да си остави егото извън терена. Тези, които почнат и тези, които влязат. Сърбия може да държи много добре топката. Трябва да сме колектив. Равният е част от играта, но ние с точката няма да се класираме. Бихме искали да спечелим, не да загубим. Искаме да имаме начин на игра. Да се опитаме да имаме стил, разпознаваем, за отбора“, каза още Илиев. /БГНЕС