Илиан Илиев: Трябва да се стремим да спечелим групата

Трябва да се стремим да спечелим групата. Това заяви селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев след тегленето на жребия за поредното издание на турнира Лига на нациите. България попадна в благоприятна група с отборите на Люксембург, Северна Ирландия и Беларус.


„Няма значение дали сме доволни или не. Важното е да погледнем реално на нещата. На миналите квалификации след жребия много думи се изприказваха. Избегнахме Швеция, срещу която имаме много негативен баланс, въпреки че с Петър Хубчев ги победихме последния път. Другите отбори нито трябва да ги подценяваме, нито да ги надценяваме. Трябва реално да погледнем къде сме. В следващите четири мача в контролите трябва да се стремим да изградим стил на отбора“, започна той за БНТ.

„Трябва да се стремим да спечелим групата“, категоричен бе Илиев и продължи: „Доволни сме от контролите. Много се коментират мачовете срещу Танзания и Азербайджан. Доста отбори са заети в плейофи за класиране на Европейско или в Лигата на нациите. Хубаво е, че имаме тези контроли и няма да имаме много пътувания“.

„Естествено е, че за нас е важно да се опитаме да изградим стил, да направим един гръбнак на отбора и да се опитаме да спечелим групата. Със сигурност няма да се направят много промени по състава. Направил съм един разширен списък, но когато дойдат мачовете ще се спра на състав от 24-25 футболисти“, добави още наставникът на „лъвовете“. /БГНЕС

Категории: