Илич: Няма да ни е лесно срещу Сейнт Патрикс

"Предстои ни първият от общо два мача със Сейнт Патрикс, разбира се, че целта е да продължим в следващия кръг, няма да ни е никак лесно, тъй като съперникът е борбен отбор, турнирен, знаят как да постигат необходимия резултат, така че ние трябва да бъдем внимателни с тях. Със сигурност това, което демонстрираме в последните мачове, е начинът, по който трябва да играем, но все още има много неща, които трябва да коригираме и да работим върху нашата игра", заяви треньорът на ЦСКА Саша Илич преди двубоя със Сейнт Патрикс от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите, предаде репортер на БГНЕС.

"Червените" посрещат ирландския си съперник на Националния стадион "Васил Левски" в четвъртък от 20:00 часа, а Илич разкри защо тимът е решил да поиска отлагане на двубоя си с Ботев Пловдив през уикенда. "В продължение на 2-3 седмици играем мачове през три дни и ни е необходима една седмица, в която имаме само един мач, затова решихме да отложим мача с Ботев Пловдив. Надяваме се така да имаме възможност да починем и да успеем да отстраним Сейнт Патрикс. За нашия отбор беше най-добре да не играем една седмица и да можем да се подготвим".

За двубоя със Сейнт Патрикс сръбският специалист каза: "Сигурно ще използват много статичните положения, ние ще обърнем сериозно внимание на това, но при цялото ми уважение към Сейнт Патрикс, по-важно е как ние ще играем. Вече няма правило за гол на чужд терен, така че нямам претенции дали първо да сме домакини или гости, но сега мислим само за първия мач, реваншът е чак след седмица. Какъвто и резултат да постигнем утре, няма гаранция, че ще се класираме за следващия кръг, това е турнирен двубой. Но ние играем на нашия стадион, пред нашата публика, ще се опитаме да подходим агресивно, да наложим нашата воля, но при всички положения след седмица имаме реванш в Ирландия".

Илич отказа да коментира евентуалните следващи съперници на ЦСКА в турнира - Базел или Брьондби. "Не искам да прескачам събитията, очакват ни два тежки мача със Сейнт Патрикс. Оптимист съм, но във футбола няма толкова големи разлики между отборите".

Наставникът на "армейците" разкри, че новото попълнение Джонатан Линдсет най-вероятно ще вземе участие в утрешния мач. "Той тренира нормално, идва от първенство, което е започнало, и няма нужда от специална физическа подготовка, със сигурност ще бъде в плановете за утрешния мач и се надявам, че ще може да ни помогне. Бисмарк, Митков и Папазов няма да са готови за мача, Кръстев не е тренирал 2-3 дни заради удар, малки проблеми има и Турицов, който е с болки в адуктора".

Илич коментира и факта, че двубоя със Сейнт Патрикс ще бъде изгледан на живо от легендата на българския футбол Христо Стоичков. "Христо Стоичков е ако не най-великият, то един от най-великите български футболисти, ще бъда много радостен ако имам възможност да се запозная с него. Със сигурност присъствието на такъв голям футболист на стадиона ще бъде допълнителен импулс, както за футболистите, така и за феновете". /БГНЕС