Илич: Това бе най-добрият мач на ЦСКА под мое ръководство

"Това е най-добрият мач на ЦСКА, откакто аз съм треньор. Днес не заслужавахме да загубим, но това е футболът". Това заяви треньорът на ЦСКА Саша Илич след загубата от Лудогорец с 1:2 в дербито от 13-ия кръг на Първа лига. В Разград "червените" стояха по-добре от съперника си в големи периоди от двубоя, но в крайна сметка записаха второ поражение от началото на сезона.

Саша Илич

"Имахме много повече положения за гол от Лудогорец. На 4-5 пъти техният вратар се намеси по страхотен начин, но големите отбори използват всеки един момент на непредпазливост и го наказват. За футболистите ще бъде тежко да преодолеят тази загуба, защото не заслужаваха да загубят след тази игра. В бъдеще можем да очакваме добри резултати с подобно представяне като днес", коментира Илич след срещата.

"Срещу Левски не заслужавахме победата, но начинът, по който днес играхме, ни показва, че следващият път, когато имаме такъв голям мач, можем да победим. Лудогорец разполага с много добри футболисти, които видяхме при първия гол, може би след това нашите футболисти разбраха, че могат да се надиграват с тези на Лудогорец", допълни сръбският специалист.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа призна, че не е доволен от играта на своя тим. "От трите точки съм много доволен, защото в дерби е много трудно да се победи. ЦСКА е много добър отбор, имат добри индивидуални качества. От мача не съм толкова доволен, защото смятам, че имаме по-добри качества от това, което показахме днес. Вярвам, че от 25-та до 60-та минута не играхме добре, но характерът, положителната ни настройка и волята за победа решиха мача", каза той.

"Започнахме много добре, но не продължихме така. Имахме проблеми, но след 60-та минута вече бяхме подготвени и резултатът се видя. Те досега не бяха играли с трима отзад, бяхме изненадани, но видяхте, че в началото те имаха много проблеми, ние създадохме много шансове за гол, можехме да поведе с 2:0, но не успяхме", допълни Шимунджа. /БГНЕС