Илич: Заслужамахме победата, през второто полувреме Локомотив нямаше точен удар

Доволен съм от това, което показа отбора. Изиграхме добър мач, имахме ситуации, които не използвахме. Трябва да признаем, че в предишните гостувания имахме късмет, сега просто беше обратното. Играхме както трябва и заслужавахме победата“, коментира треньорът на ЦСКА Саша Илич след 0:0 с Локомотив Сф на ст. "Българска Армия".

„Нарушенията са част от играта, но това, което ме нервира е, че играчите на Локомотив лежаха в последните 15 минути, гърчеха се – не го одобрявам“, продължи той.

„Искам да поздравя нашите фенове, оказаха ни страхотна подкрепа и аз съжалявам, че не им донесохме победа. За съдиите не искам да говоря. Нямаше какво да направим по-добре. През второто Локомотив нямаха точен удар. Трябва да похваля играчите, които дадоха всичко, играха с много енергия. Не се възползвахме от статичните ситуации“, каза още Илич.

Легендата на Партизан заяви и че не е наясно дали някои от играчите с травми ще са на линия за двубоя с Черно море във Варна идната седмица.

„Имаме няколко контузени играчи – Матей, Бауренски, Туфегджич. Времето ще покаже дали ще са готови“.

Треньорът на Локо Сф Станислав Генчев отговори на обвиненията на колегата си.

„Нека Саша Илич каже в кои ситуации сме лежали и сме бавили. Да, имаше две ситуации, в които накрая беше ударен наш състезател. Това са нормални неща във футбола. През останалото време се опитвахме да играем, да пресираме високо. Те разиграваха, държаха инициативата. Нашата цел бе да играем футбол, както във всеки мач. На нас ни е ясно, че само с бавене и лежане няма как да си тръгнем с точка от „Българска армия““, каза бившият футболист на Етър, Левски и Лудогорец.

„Локомотив е доста добър отбор за българските стандарти. Можем да се противопоставяме на водещите отбори. Всички мачове, срещу водещите отбори, бяха положителни за нас. Това дава самочувствие на играчите и днес го показаха. ЦСКА неслучайно е лидер, подкрепяха ги доста хора. За нас беше важно да спрем техните атаки. Не успяхме да вкараме гол, но в защита стояхме добре“, добави Генчев. /БГНЕС