Илин Димитров: За да предоставим качество обслужване на туристите, трябва и качествено образование

Днес се случват три важни неща - посещението на министъра на Израел. Държавата, която той е избрал да посети първа, е България и аз приемам това като знак да развиваме отношенията си в туризма. Това е първото посещение на министър на туризма в България. И трето – подписването на меморандума между България и Израел. Това е и в направление обучение. За да предоставим качествено обслужване на туристите, трябва да предоставим и качествено образование.

Това каза министърът на туризма Илин Димитров, предаде репортер на БГНЕС.

Илин Димитров и министърът на туризма на Държавата Израел Хаим Кац на тържествена церемония подписаха споразумение за сътрудничество в областта на туризма между правителствата на двете държави.

В края на месец март заедно с български фирми българският министър на туризма ще посети Израел.

Той подчерта, че 200 хил. туристи от Израел са посетили България през 2019 г., през изминалата година те са почти толкова. "Надяваме се тази година те да бъдат три пъти повече", добави Димитров.

Хаим Кац от своя страна каза, че първото му пътуване е именно в нашата страна, защото уважава българския народ, заради подкрепата и помощта от негова страна в най-тежкия момент в историята на израелския народ. "Във вкъщи са ме учили, че когато човек иска да получава, трябва да дава. Затова ние ще направим всичко, което е възможно да изпращаме туристи към България."

Министър Кац изрази надежда българските туристи да посетят свещеното за всички място Йерусалим.

По думите му потенциалът да се увеличат израелските туристи в България е голям, в сравнение с преди COVID периода, числото е от около 250 хил. туристи, което според него с лекота може да бъде преодоляно. В сферата на образованието той обясни, че не може да каже много неща, защото че това е отговорност на министъра на образованието, с който подчерта, че са много близки. /БГНЕС