Илко Стоянов се закле като кмет на Благоевград

Илко Стоянов, новоизбраният кмет на Благоевград от "Има такъв народ" днес официално встъпи в длъжност, след като положи клетва пред общинските съветници, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

БГНЕС припомня, че адвокат Стоянов на 4 юли спечели балотажа срещу отстранения от съда инж. Румен Томов, който бе спечелил редовните избори през октомври 2019 г. Но загуби поста си след като не бе заличил в срок фирмата си на ЕТ.

Илко Стоянов се закле и встъпи в длъжност на извънредна сесия на ОбС.

Председателят на Общинската избирателна комисия Мартин Бусаров прочете решението, с което Стоянов бе обявен за кмет.

След като се закле, адвокат Стоянов получи символичния ключ на града, който му бе връчен от временно изпълняващия длъжността „кмет“ Ясен Попвасилев.

Новоизбраният кмет бе приветстван от областния управител Николай Шушков, който му пожела успех, и припомни, че частичните избори и на последвалите ги парламентарни такива, България се е справила с уродливото явление на манипулираните вотове.

Новоизбраният кмет бе приветстван от Неврокопският митрополит Серафим с цитат от „Книгата на книгите“, подари му библия. Председателят на ОбС Радослав Тасков също пожела успех на Стоянов, като обеща да му помага.

След церемонията адвокат Стоянов седна в стола си на кмет на Областния град.

Първият кмет на победителите и в последните парламентарни избори „Има такъв народ“ каза само, че следващият понеделник ще обяви екипа си.

А първата работа на Стоянов ще бъде да се запознае с документацията, каза, че кметът е работник, който с новата си визия за управление, ще бъде в услуга на гражданите на областния град. /БГНЕС