Илон Мъск обвинен в сексуално насилие над стюардеса

Илон Мъск отхвърли обвинения, че преди шест години е опипвал и се е разголвал пред стюардеса.

"Тези дивашки обвинения са напълно неверни", написа най-богатият човек в света в Twitter - платформата, която в момента е в застой в процеса на закупуването ѝ за 44 млрд. долара.

По-рано през деня информационното издание Insider съобщи, че през 2018 г. ракетната компания на Мъск SpaceX е платила на жена 250 000 долара, за да уреди иск за неправомерно поведение срещу нея. Твърди се, че Мъск, който е получавал масаж от въпросната жена по време на полет с частен самолет до Лондон, е изложил еректиралия си пенис пред нея, докоснал е крака ѝ без нейно съгласие и е поискал от нея да извърши сексуален акт. Информацията се позовава на жена, която казва, че е приятелка на въпросната стюардеса.

"Атаките срещу мен трябва да се разглеждат през политическа перспектива - това е стандартната им (подла) учебна програма", написа Мъск в Туитър в четвъртък.

"Имам предизвикателство към тази лъжкиня, която твърди, че нейна приятелка ме е видяла "разсъблечен" - опишете само едно нещо, изобщо нещо (белези, татуировки, ...), което не е известно на обществеността. Тя няма да може да го направи, защото това никога не се е случвало", продължи Мъск.

Роденият в Южна Африка предприемач с има американско, канадско и южноафриканско гражданство по-рано заяви, че променя подкрепата си от Демократическата партия на САЩ към републиканците.

"Сега наблюдавайте как ще се развива кампанията им с мръсни трикове срещу мен ...", добави той.

Тази седмица Мъск - чието нетно състояние се оценява на 265 млрд. долара - спря офертата си за закупуване на Twitter, като заяви, че няма да продължи, докато не получи доказателства за броя на спам акаунтите, които тормозят платформата.

Освен с плодотворното си туитване, връзката си с попзвездата Граймс, значителното си богатство и начинанията си в SpaceX, Мъск е известен най-вече като основател на компанията за електрически превозни средства Tesla. Той е казвал неведнъж, че иска да превърне хората в "междупланетен вид", като създаде колония на Марс.

Мъск е попадал и в други очернящи имиджа му заглавия: Tesla е изправена пред серия от съдебни дела, в които се твърди, че извършва дискриминация и тормоз срещу чернокожи работници, както и сексуален тормоз. /БГНЕС, АФП