Илон Мъск доближи Безос по богатство

Ръководителят на "SpaceX" и "Tesla", Илон Мъск, за първи път се изкачи на второ място в списъка на милиардерите на "Форбс", докато в рейтинга на Блумбърг "Bloomberg Billionaires Index" (BBI) той е на второ място от ноември.

Според "Форбс" във вторник състоянието на Мъск е нараснало с 1,6 млрд. долара до 144,7 млрд. долара, а според BBI - с 1,84 млрд. долара до 157 млрд. долара. Мъск притежава около 21% от акциите на "Tesla", които скочиха повече от седем пъти от началото на годината, и поскъпнаха с 1,3% във вторник. Котировките нарастват в очакване на включването на компанията на 21 декември в изчислението на американския индекс на широкия пазар S&P 500.

Като цяло, петимата най-богати на Forbes Real-Time и BBI са почти едни и същи личности. Първото и второто място заемат основателят на "Амазон" Джеф Безос и съответно Мъск, петото място - основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг. Само третото и четвъртото място в рейтингите се различават. Третото място според класацията на BBI е за основателя на "Майкрософт" Бил Гейтс, а четвъртото - за президента на "Louis Vuitton Moët Hennessy" Бернар Арно. В същото време в класацията на "Форбс" Арно е на трето място, а Гейтс на четвърто. /БГНЕС