Имобиле отново герой за девета поредна победа на Лацио

Имобиле вече има 19 гола през този сезона в Калчото и нищо чудно да спечели за трети път наградата за голмайстор №1.

Лацио записа девета поредна победа в италианската Серия „А", след като в двубой от 18-ия кръг надигра драматично Бреша като гост с 2:1.

В герой за „орлите" и този път се превърна голмайсторът Чиро Имобиле, който отбеляза и двете попадения. Първо той се разписа в 42-та минута от дузпа, а след това спечели трите точки за „бианкочелестите" в последната 90-та минута. Преди това Бреша поведе с гол на Марио Балотели в 18-та минута. Точно толкова по-късно пък Андреа Чистана бе изгонен, след като получи два жълти картона в рамките на четири минути. Балотели също записа интересно постижение. Той е единственият футболист, отбелязал първия гол в Калчото в две поредни десетилетия. На 6 януари 2010 година той се разписа и срещу Киево, но с екипа на Интер.

Така футболистите, водени от Симоне Индзаги продължават невероятната си серия, която включва две победи над шампиона Ювентус (едната е за Суперкупата; б.р.), успех срещу Милан и др. Лацио се доближи на 3 точки до лидерите в класирането Интер и Ювентус със своите 39, но за момента има и мач повече. Бреша пък записа трета поредна среща без победа и остава в зоната на изпадащите на 18-та позиция с 14 точки. /БГНЕС