Инджов: Към момента нов стадион "Българска армия" е невъзможен

"За "Армията" е много по-сложен проблема със стадиона в Борисовата градина. Сами знаете, че предвижданията в новия общ устройствен план не са благоприятни за стадиона. Нашият план към момента не може да бъде реализиран. Невъзможен". Това обяви единият от собствениците на ЦСКА Юлиян Инджов след срещата със спортния министър Радостин Василев и представител на "Сердика спортни имоти" в ММС, предаде репортер на БГНЕС.

Съсобственикът на ЦСКА Юлиян Инджов

Инджов изрази надежда, че работна група между трите страни бързо ще намери решение на проблема. "Има напредък в отношенията на държавата към спорта изобщо и се надяваме в най-скоро време това да проличи и всички ние да разберем за мерките и решенията, които новия кабинет ще приеме за развитието на спорта изобщо. Ще се изготви работна група, тристранна - представители на ЦСКА, представител на "Сердика спортни имоти" и представител на ММС, която да разгледа досегашната ситуация и да излезе и да предложи решение на проблема до 15 януари. За мен решенията на ММС трябва да са принципни, цялостна стратегия за футбола и не само. Да се изясни стадионите държавни ли ще бъдат, частни ли ще бъдат. Кой ще плаща издръжката на стадионите, кой ще ги построи тези стадиони? В момента собствеността на стадионите е различна - в Пловдив са общински", каза Инджов след срещата, на която присъстваха още синът на Гриша Ганчев - Данаил, както и адвокатът на "червените" Станислав Трендафилов.

"За "Армията" е много по-сложен проблема със стадиона в Борисовата градина. Сами знаете, че предвижданията в новия общ устройствен план не са благоприятни за стадиона. Предвижданията в този план са само за ремонт на стадиона, тоест държавата като собственик може да направи примерно едни навеси на трибуните, но това няма да удовлетвори условията на ФИФА и УЕФА за провеждане на международни мероприятия. Нашият план към момента не може да бъде реализиран", допълни той.

"Държавата имаше ангажимент да предложи в общото дружество имот със строителни книжа, за момента не могат да се извадят каквито и да било строителни книжа за "Българска армия", освен да изградим навеси или да пребоядисаме стените, което не е в концепцията на един частен инвеститор. Невъзможен (е към момента нов стадион). Работната група трябва да намери начин това да се случи, за да има изобщо публично-частно партньорство между ЦСКА и Сердика спортни имоти", каза още Инджов.

"Грешно е да се говори за наем, парите, които ние трябваше да плащаме, трябваше да се връщат под формата на инвестиции в стадиона и Панчарево. За нито един от двата обекта нямаме строителни книжа и ние не можем да си изпълним плана", завърши той. /БГНЕС