Инфантино: Критиците на Мондиала са лицемери, феновете ще оцелеят три часа без бира

Президентът на ФИФА Джани Инфантино направи пламенна защита на Световното първенство в Катар на официалната си пресконференция преди началото на Мондиал 2022 утре. Изборът на Катар за домакин на Мондиала е обект на сериозни критики, но Инфантино не е съгласен с тях.

"Това едностранно четене на морал е лицемерно. Не искам да давам житейски уроци, но това, което се случва, е изключително несправедливо. За това, което сме сторили ние европейците през последните 3000 години, трябва да се извиняваме през следващите 3000 години, преди да четем морал на другите", обяви Инфантино.

Срещу Катар има сериозни обвинения за погазване на човешките права, криминализация на ЛГБТИ общността и ужасяващи условия на труд за мигрантите работници, които са довели до смъртта на над 3000 от тях. "Днес аз се чувствам катарец, днес се чувствам арабин, днес се чувствам африканец, днес се чувствам гей, днес се чувствам в неравностойно положение, днес се чувствам работник мигрант", каза по темата Инфантино.

Вчера изненадващо стана ясно, че под натиска на катарските власти край стадионите преди и по време на мачовете няма да се продава бира. "Мисля, че феновете ще оцелеят за три часа без бира", коментира президентът на ФИФА. /БГНЕС