Иниеста: Ще бъде чест да се изправим срещу Барселона

Легендата на Барселона Андерс Иниеста очаква с нетърпение да се изправи срещу бившите си съотборници, когато Висел Кобе играе с каталунците в контрола този уикенд, казвайки, че мачът с Барса ще бъде „чест за него“.

Иниеста заяви, че за него е чест да се изправи срещу бившия си клуб.

Двубоят в събота в японския град Кобе ще бъде повторно обединение, след като настоящият състав на „блаугранас“ ще се изправи срещу бившите футболисти на тима Андерс Иниеста, Давид Вия и Серхи Сампер – сега играчи на Висел. Това ще бъде първият път, в който Иниеста се изправя срещу бившия си отбор. „Ще бъде чест да се изправим срещу Барселона“, сподели полузащитникът пред журналисти. „Тимът, Барселона, е специален…това ще бъде много важен мач за нас“, добави той. Световният шампион с Испания от 2010, който вдигна 32 големи трофея с Барселона, подписа с Кобе миналия май в историческа сделка за Джей лигата на стойност 30 млн. долара годишно. 34-годишният стана капитан на тима през април. Приятелската среща е последният мач на Барселона в Япония, преди съставът да се прибере у дома, и полузащитникът на каталунците Серхио Бускетс заяви, че шансът да срещне Иниеста на терена „означава много“ за играчите. „Сега той е в Япония и опитва нови предизвикателства. Но това не променя фактът, че той е скъп наш приятел“, сподели Бускетс. „Сега му казвам тези мили думи, но утре на игрището няма да го направя. Ще бъдем готови за здрава битка“, добави халфът.

Бускетс сподели, че Иниеста остава негов приятел, но ще бъде готов за битка в събота.

Двубоят с Кобе идва след поражението от Челси с 1:2 в приятелската среща, играна в Сайтама, северно от Токио по-рано през седмицата в мач, който видя неофициалните дебюти на световния шампион с Франция от миналата година Антоан Гризман и бившия полузащитник на Аякс Френки де Йонг. Мениджърът Ернесто Валверде каза, че иска новите в отбора да започнат да свикват с тима и изрази надежда за по-добър резултат в съботния двубой. „Сигурен съм, че гледахте мача ни преди три дни, в който и двамата играха. Искам да се представят по-добре“, обясни той. Защитникът Жерар Пике няма да играе в събота като превантивна мярка поради дискомфорт в лявото бедро, добави наставникът на каталунците. Сделката за Иниеста в Джей лигата върна спомените от преминаванията на бивши легенди като бразилеца Зико и британеца Гари Линеке, когато първенството започна през 1993, но изпита затруднения с привличането на големи играчи на пазара в последните години. /БГНЕС