INNERGLOW – младите музиканти с различно и модерно звучене

Все повече млади музиканти пишат авторска музика с различно и модерно звучене, което им помага да изградят свой собствен стил и им отрежда специфично място на българската сцена. Показателен пример в това отношение са и момчетата от българска група INNERGLOW, които наскоро представиха новия си сингъл „Chained In Love“, както и страхотното видео към него.

INNERGLOW са Тодор Ковачев – вокали и кийборд, Матей Христосков – ударни и Петър Желев – китара.

INNERGLOW са Тодор Ковачев – вокали и кийборд, Матей Христосков – ударни и Петър Желев – китара. В интервю за БГНЕС двама от тях разказват за любовта към музиката, сцената и вдъхновението, както и за всички останали проекти, над които бандата работи.

„Това е третият ни клип. По него работихме с младия режисьор Николай Драганов, на който сме големи фенове и много ни харесва работата му. Изключително много помогна с локациите, с идеите за самото заснемане. Актрисата в клипа се казва Стефани Ивайло, която е от врачанския драматичен театър. Благодарение на нея имаме доста емоционално представяне“, разказа пред камерата ни китаристът Петър.

„Много разкраси видеото. Доста сме доволни от клипа, а вече получихме и първите добри отзиви за него. Завъртя се по телевизиите, а песента – по много радиа. Хората я харесват, което пък нас много ни радва“, допълва приятелят му Матей.

Песента е създадена още преди година, а музикантите веднага забелязват, че публиката на участията им винаги реагира на нея по-специално. Именно това става и поводът те да я запишат. Първоначалната идея е на Тодор – техният фронтмен, но върху парчето работят доста хора. „Можем да споменем Жоро от „Остава“, който ни помогна с аранжимента. Мартин Стоянов, с който направихме записа. Янко Генов, който миксира цялото парче. Като цяло се получи доста добре и на много високо ниво“, смята Петър.

Музикалният стил на бандата в никакъв случай не може да се определи с една дума, защото е смесица от много неща. „В основата си преобладава рок. Друга основна линия е това, че решихме да добавим електроника към цялото звучене. Получи се нещо като електронен поп-рок“, споделя барабанистът на групата Матей. За бандата музиката е единствено удоволствие и страст, а момчетата ще продължат да правят това, независимо какво е мястото им на музикалната сцена. Засега обаче Тодор, Матей и Петър дават сериозна заявка, че ще подготвят още много качествена авторска музика, която предстои да издадат, а с нея да спечелят още много фенове.

INNERGLOW са част от лейбъла HOMEOVOXMUSIC на китариста на „Остава“ Георги Георгиев, който споделя, че както по целия свят, така и у нас се пробива много трудно заради голямата конкуренция. „Положителното в случая е, че има все повече млади артисти, които се опитват да имат собствен музикален облик, както и да правят качествена музика в различни стилове. INNERGLOW аз много ги харесвах още от предната им банда, но в момента са в нов състав. Заслугата за всичко си е предимно тяхна, парчетата им са авторски. Аз се опитвам да помагам колкото мога. Знаем, че най-малкото трябва финансова помощ. Аз нямам голяма възможност за това, но все пак се опитваме да инвестираме, дори и малки суми, в този така наречен бизнес. Редуцирах артистите, с които се занимавам, за да бъдат по-пълноценни нещата, но изключително много вярвам в тях. Много са целенасочени и имат много готин музикален вкус, който на мен също много ми допада. Мисля, че е нещо ново в България“, разказва той.

Новият сингъл на групата се приема добре от публиката и достига до все повече хора, но без това да се прави на всяка цена и в никакъв случай губейки своите музикални достойнства.

Следващият концерт на INNERGLOW е на 22 февруари в клуб Mixtape 5 заедно с финалистката от изминалия сезон на „Гласът на България“ - Виктория Динкова-VICK. /БГНЕС