Иновативна транспортна услуга ще стартира в София

Електробусите по линията "Манастирски ливади Изток и Запад – Павлово - Бъкстон" по план започват да се движат съвсем скоро. Очаква се това да стане факт до края на месеца, съобщиха от Столичен електротранспорт.

Услугата е трябвало да стартира в началото на този месец, "но имаме закъснение, което се породи от това, че все още тестваме приложението", обясни Иван Николов, директор на дирекция "Транспорт" към Столичната община и изрази надежда тя да стане факт до няколко седмици.

"Беше въпрос на предизвикателство как да създадем нещо, което хем да бъде удобно за хората – да има маршрут и някакво разписание, тоест, те да знаят как могат да ползват този транспорт", каза още той и допълни, че чрез приложението всеки ще може да заяви тази услуга. "След като се промени концепцията, ние в момента тестваме приложението, тъй като изцяло трябва да променим неговия алгоритъм", заяви Николов.

"В Манастирски ливади, поради липсата на подходяща инфраструктура за какъвто и да е транспорт, възниква нуждата от логичен транспорт, който да може да изведе гражданите от квартала и да ги заведе до трамвай, метро или до друг вид транспорт", каза от своя страна Веселин Кръстев от сдружение "Заедно за Манастирски ливади –Запад". Той допълни, че въпреки критиките, електробусите се харесват от хората и те са с 22 места. /БГНЕС