“Intelligent Music Project” с грандиозно завръщане в онлайн концерт на живо

Във времето на принудителна дистанция и липса на истинско общуване, присъщият на българина приключенски дух и желанието за повече заедност откри своето измерение в първия онлайн концерт на формацията “Intelligent Music Project – организиран от нейния създател д-р Милен Врабевски.

Концертът е част от инициативата “Music is Life” на Jeng studio & Perfect records - в подкрепа на българската музика.

Първият ексклузивен LIVE концерт, излъчван на живо от Фейсбук страницата на “Intelligent Music Project” и студио “JENG”, както и на официалния сайт на агенция БГНЕС, взриви интернет пространството и донесе жадувани емоции на почитателите на рока и баладичното звучене.

Едни от най-добрите български музиканти Стоян Янкулов–Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол и Самуел Ефтимов бяха героите в музикалната приказка, поднесена ни на 12 май точно в 21:00 часа.

Най-доброто от последните два албума на “Intelligent Music Project” можаха да чуят феновете на групата.

Концертът стартира с тъмна сцена, на която бавно и „прииждащо“ се настани нейно величество – музиката. Още в първите минути формацията, с главна роля - мощния вокал на Боби Костката - „заби“ здраво.

Онлайн концертът стартира с парчето “Looking for the filling” от албума “Sorcery Inside” - четвъртият студиен проект на формацията.

Сред останалите песни, с които музикантите зарадваха феновете си, бяха и “It’s Kind of Real Life” от последния, пети албум на групата “Life Motion", “Sleeping Away” – на което музикантите наистина избухнаха и соло китаристът показа възможностите си, парчето „Life Lingers“ – с което Боби отправи специален поздрав към д-р Врабевски и хората „далече от нас“ и др. Не липсваше и по-баладично звучене, като например “Every Time”, която ни напомни колко приобщаващ и прочувствен може да бъде истинския рок.

Концертът е от затворен тип, осъществен при минимален брой технически лица и спазени всички норми за дезинфекция и дистанция, наложени от извънредното положение.

Д-р Милен Врабевски

Достъпът до събитието бе абсолютно безплатен. Всеки, желаещ да подкрепи “Intelligent Music Project”, можеше да го направи, закупувайки виртуален билет в три ценови категории от платформата URBO- символичен, стандартен и ВИП, придружени с подарък диск.

Ето и нещо повече за два от най-успешните албуми на формацията.

В албума “Sorcery Inside, който е поредният изцяло български музикален проект на създателя на “Intelligent Music Project” – д-р Милен Врабевски, се включват легендарни музиканти като Саймън Филипс (Toto), Карл Сентънс (Nazareth), Ричард Грисман (River Hounds), Джон Пейн (ex-Asia) и Джоузеф Уилиямс (Toto). Световноизвестният барабанист и автор на музика Саймън Филипс участва в записите не само на барабаните, но и като музикален ко-продуцент, заедно с д-р Врабевски и Иво Стефанов.

В “Life Motion” пък присъстват други големи световни имена – барабанистът и ко-продуцент на изданието Саймън Филипс, както и вокалистите Джон Пейн (екс-Asia) и Ричард Гризман (River Hounds). Дебют в него прави Рони Ромеро, певец, който се прочу с присъединяването си към “Rainbow” през 2015-та.

На живо във вторник вечер “Intelligent Music Project” ни направиха нетърпеливи за следващите им хитове, албуми и концерти. И ни напомниха, че изолацията не е повод за отчуждение, а музиката е магията, сплотяваща ни в трудностите. /БГНЕС