Интензивен трафик по Е-79 край Симитли при поредното завръщане

Интензивен, а на моменти се получават и тапи на ГП Е-79 в района на пътен възел Симитли-Банско, където се сливат двата потока – от Банско и ГКПП „Кулата-Промахон“, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Днес е денят за поредното завръщане след трите почивни дни за Съединението на България. Трафикът върви на пулсации, ту тръгва, разсейва се, след което отново спира.

На сливането на двата потока – по ГП Е-79, с идващите от Сандански и Гърция и този на път 2-19-от Банско, Разлог,ГКПП „Илинден-Ексохи“, дежурят полицаи-регулировчици. На равни интервали от по 3 минути, те пропускат ту единия, ту другия поток. Към 14 ч. те на практика станаха излишни, след като в посока Благоевград трафикът буквално спря.

Така при сливането на двата потока се образува едно неподвижно „У“.

„Това го няма никъде, опашката назад е 5 км., голема гужва е“, каза македонец, връщащ се от Банско.

Някои тръгнаха по обходния път Симитли-Железница-кв. Струмско на Благоевград. Така стана и точно по обяд, когато трафикът към столицата тръгна.

На кръговото кръстовище в местността Полигона, където започва Автомагистрала „Струма“ дежурят патрулка и полицаи на мотори.

Когато се налага те също регулират трафика, тъй като идващите откъм Симитли са с предимство в кръга, така пътуващите в обратна посока не могат да преминат през кръговото при интензивния трафик, идващ отдолу.

След кръговото интензивния трафик потегля по автомагистралата и проблеми до София няма.

В района на горелия мост при Дупница, движението се осъществява в платното за София, към столицата има две ленти, а към Благоевград – една. /БГНЕС