Интер е на финал за Купата след класика срещу Милан

Отборът на Интер се класира за финала на Купата на Италия, след като разби градския си съперник и конкурент за титлата през този сезон Милан с 3:0 в реванша от полуфиналния им сблъсък. Първата среща между двата гранда от Милано завърши при нулево равенство, но в ответния двубой "нерадзурите" доминираха и стигнаха до убедителен успех.


Двубоят на "Сан Сиро" започна отлично за играчите на Симоне Индзаги, които поведоха в резултата още в 4-та минута чрез своя голмайстор Лаутаро Мартинес. Аржентинският национал бе в топ форма и удвои преднината на символичните домакини пет минути преди почивката. През втората част Исмаел Бенасер върна един гол за "росонерите", но попадението бе отменено от ВАР, след като бе преценено, че намиращият се в засада Пиер Калулу пречи на вратаря Самир Ханданович. В 82-та минута Робин Госенс подпечата успеха на Интер с трети гол.

По този начин Интер се класира за финала на Копа Италия за първи път от 2011-та година насам, а в мача за трофея "нерадзурите" ще срещнат Ювентус или Фиорентина. /БГНЕС