Интер ликува с шеста Суперкупа на Италия след късна драма на „Джузепе Меаца“

Интер се поздрави с трофея от Суперкупата на Италия, след като надигра Ювентус с 2:1 след продължения във финала, игран на „Джузепе Меаца“ в Милано.

Интер спечели Суперкупата на Италия за шести път.

Шампионите на Италия се изправиха срещу носителя на Купата на страната във вълнуващ сблъсък, който бе решен след късна драма във второто продължение на мача. Уестън МакКени откри резултата за „Старата госпожа“ в 25-та минута, но десет по-късно Лаутаро Мартинес възстанови паритета след точно изпълнена дузпа.

До края на редовното време не паднаха нови попадение и така се стигна до допълнителни 30 минути. Двубоят вървеше към решаване на спора след изпълнение на дузпи, когато влезлият от скамейката в 75-та минута Алексис Санчес донесе трофея на „нерадзурите“ след асистенция на Матео Дармиан.

Това е шеста Суперкупа на Италия за Интер и първа след 2010-а, когато отборът надви Рома с 3:1. Италианският шампион сложи край и на серията от девет поредни триумфа на Ювентус в надпреварата, датираща от 2012-а насам – последният победител преди тях бе Милан през 2011. „Росонерите“ остават втори по брой Суперкупи със седем, с две по-малко от рекордьора Юве. /БГНЕС