Интер повали Фиорентина след късна драма на "Артемио Франки"

Интер спечели гостуването си на Фиорентина с 4:3 в изключително зрелищен и драматичен сблъсък от 11-ия кръг на италианската Серия А. На "Артемио Франки" домакините бяха близо до едната точка, но късен гол на Хенрик Мхитарян в петата минута на добавеното време попари "виолетовите".

"Нерадзурите" поставиха съперника на колене след гола на Хенрик Мхитарян в 95-та минута.

"Нерадзурите" стартираха вихрено и поведоха с два бързи гола до 15-та минута. Николо Барела изведе тима на Симоне Индзаги напред в резултата след 120 секунди, преди Лаутаро Мартинес да покачи на 2:0. В 33-та Артур Кабрал върна едно попадение за домакините след точно реализирана дузпа. След точно час игра влезлият от пейката Джонатан Иконе възстанови статуквото, но Мартинес отново даде преднина на тима от Милано, след като не сбърка от бялата точка.

Драмата във Флоренция обаче тепърва предстоеше. Първо, появилият се като смяна в началото на второто полувреме Лука Йович изравни за 3:3 в 90-та минута след асистенция на Никола Миленкович, но в пет по-късно Интер ликува с победата след гол на Хенрик Мхитарян. Така гостите продължават силното си представяне след трудното начало на кампанията - отборът вече е седми с 21 точки, на пет от върха. Фиорентина е 13-и с десет пункта.

За "виолетовите" предстои домакинство на Истанбул Башакшехир в турнира Лига на конференциите, преди тимът да гостува на Специя с Петко Христов в състава за първенство. Интер може да си гарантира участие в елиминациите на Шампионска лига при победа над Виктория Пилзен у дома, а след това приема и Сампдория във вътрешния шампионат. /БГНЕС