Интер с историческа първа загуба от Специя в Серия "А"

Специя хвърли бомбата още в първия мач от 26-ия кръг на Серия "А", след като победи Интер с 2:1 у дома. Това беше историческо първо поражение за "нерадзурите" срещу този съперник, като двубоят бе много интересен и се реши след късна дузпа, реализирана от Мбала Нзола.

В мача бяха отсъдени общо три наказателни удара - два от които за "нерадзурите", но Лаутаро Мартинес изпусна първия от тях преди почивката. Нападателят застана зад топката в 14-ата минута след дълго разглеждане с ВАР заради шпагат срещу Данило Дамброзио.

Специя поведе в 55-ата минута с гол на резервата Даниел Малдини, който бе точен с прецизен удар по земя след пас на Нзола. Синът на Паоло Малдини, който играе под наем от Милан, вкара едва втория си гол в професионалната си кариера.

Все пак Интер се втурна да атакува и стигна до изравнителен гол в 83-ата минута. Ромелу Лукаку вкара от дузпа 50-ия си гол в Серия "А", като отсъждането дойде след нарушение срещу Дензъл Дъмфрис. Именно нидерландецът обаче подари точката на домакините, тъй като направи дузпа в 87-ата минута и Нзола бе точен, за да донесе историческия успех на домакините.

Така те събраха актив от 24 точки и са 17-и на шест от опасната зона. Интер остава втори с 50. /БГНЕС