Интер с трето поредно равенство в Серия „А"

Интер записа трето поредно равенство в италианската Серия „А", след като завърши само 1:1 при домакинството си на Каляри от 21-ия кръг. „Нерадзурите" поведоха в 29-та минута, когато се разписа Лаутаро Мартинес. 12 минути преди края обаче бившият футболист на тима Раджа Наинголан наказа домакините, за да възстанови равенството. Така Интер може още повече да се отдалечи от Ювентус в битката за титлата в Калчото.

Интер се целеше в първа домакинска победа в първенството през 2020 г. и втора над този съперник в рамките на 12 дни. Тогава миланският гранд отстрани Каляри от турнира за Купата на Италия, след като спечели на „Сан Сиро" с 4:1. Новото попълнение на Антонио Коне Ашли Йънг записа асистенция, изпращайки страхотен пас към Лаутаро Мартинес за 1:0. Попадение на Барела пък бе отменено поради засада.

През второто полувреме Интер натисна, за да си подпечата трите точки, но Раджа Наинголан изравни резултата за островитяните с хубав шут от дистанция. Днес Интер игра със специални фланелки, с които отборът отбеляза настъпването на китайската Нова година. Имената на футболистите бяха изписани с китайски символи, но това не помогна за успех срещу Каляри. В края на мача голмайсторът Мартинес бе изгонен, след като първо видя жълтия цвят, а веднага след това получи червен картон. /БГНЕС