Интер се справи с Каляри за втора поредна победа в Серия А

Интер спечели с 2:0 гостуването си на Каляри от Серия А. Попаденията за “нерадзурите” отбелязаха Дензел Дъмфрис и Лаутаро Мартинес. Тимът на Симоне Индзаги постигна втора поредна победа от началото на сезона. Така Интер е един от четирите отбора с пълен актив от точки след втория кръг, като компания им правят още Милан, Наполи и Верона.

Интер доминираше още от самото начало на срещата на “Сардиния Арена” и защитата на Каляри имаше доста работа. Тимът на Клаудио Раниери трудно успяваше да изнесе топката от собствената си половина.

В 21-вата минута новото попълнение Маркъс Тюрам намери Дензъл Дъмфрис, който се разписа за 1:0. Нидерландският бранител вкара първия си гол за сезона.

След половин час игра гостите удвоиха аванса си. Федерико Димарко комбинира с Лаутаро Мартинес, който отбеляза третото си попадение от началото на кампанията.

Момчетата на Клаудио Раниери нямаха отговор на съперника след почивката. Каляри ограничи шансовете за попадение на Интер, но в атака не се представи на по-добро ниво. Така тимът не успя да се разпише във втори пореден двубой след завръщането си в Серия А, след като в първия кръг направи 0:0 с Торино.

В следващия кръг Каляри гостува на Болоня, докато Интер ще преследва трета поредна победа в домакинството на Фиорентина. /БГНЕС