Интер се върна на победния път, Милан с нова грешна стъпка

Интер спечели 1:0 домакинството си на Верона от 18-ия кръг на Серия А. Попадението падна само след 180 секунди игра, а "нерадзурите", които са четвърти, спечелиха нови три точки в борбата за Скудетото. Мисията им обаче изглежда непосилна, тъй като изостават на 10 от лидера Наполи.

В герой за победителите се превърна втория в голмайстор в класацията на Серия А този сезон - Лаутаро Мартинес, който вкара деветото си попадение. Изстрел на Галярдини беше блокиран, топката попадна в аржентинеца и той даде ранен аванс на домакините с хубав удар с левия крак.

Домакините не срещнаха проблеми срещу непретенциозния тим. Те дори отбелязаха още едон попадение в средата на второто полувреме, но то бе отменен заради нарушение. Негов автор отново бе Лаутаро Мартинес.

Междувременно Милан не успя да победи във втори пореден кръг и изостана на 9 точки от Наполи. Този път "росонерите" стигнаха само до точка при гостуването си на Лече - 2:2, след като в предишния си мач завършиха при същия резултат, но като домакин на Рома.

Гостите се пребориха за равенството, след като срещата не тръгна никак добре за тях и се оказаха изоставащи в резултата още в третата минута. Това стана факт след автогол на Тео Ернандес. До почивката домакините успяха да се поздравят и с второ попадение, реализирано от Федерико Баскирото - 2:0 в 23-ата минута.

Рафа Леао върна надеждата на гостите с гол в 58-ата минута, когато вкара за 2:1. Десетина минути след това Милан стигна и до изравнителен гол, който бе реализиран от Давиде Калабрия. Резервата Сержиньо Дест центрира, а Жиру отклони към Калабрия, който се разписа с глава за 2:2. /БГНЕС