Интер сломи Парма и продължава успешно защитата на трофея за Купата

Интер достигна четвъртфиналите в турнира за Купата на Италия, след като надигра трудно и драматично Парма с 2:1 след продължения. Редовното време завърши при равенство 1:1, а Франческо Ачерби се превърна в герой за „нерадзурите“ с гол в 110-та минута.

Франческо Ачерби (д) празнува победния гол във вратата на Парма в 110-та минута.

Гостите, водени от легендата на италианския футбол Джанлуиджи Буфон, излязоха изненадващо напред в резултата в 38-та минута, когато точен бе влезлият от резервната скамейка Станко Юрич. „Пармалатите“ играха бойко, а домакините, макар и да владееха значително повече топката, трудно намираха път към вратата на Буфон, като нямаха точен удар във вратата над час игра.

Все пак те стигнаха до равенство след късен изравнителен гол на Лаутаро Мартинес две минути преди изтичането на редовните 90. Първите 15 минути минаха без попадение, но в 110-та появилият се от пейката Ачерби класира Симоне Индзаги и компания за следващата фаза след попадение с глава.

Така Интер се превърна в първия 1/4-финалист в надпреварата и продължава успешно защитата на трофея. В спор за място на полуфиналите тимът ще играе с победителя от мача между Аталанта и Специя. /БГНЕС