Интер сложи край на серията на Наполи от 11 победи в Серия А

Интер сложи край на серията на Наполи от 11 поредни победи в Серия А. "Нерадзурите" спечелиха дербито между двата тима с 1:0. Мачът на "Сан Сиро" бе решен с гол на Един Джеко в 56-ата минута. Нападателят се разписа с глава след центриране на Федерико ди Марко от левия фланг. И през миналата година босненецът вкара на същия съперник. Тогава за 1:1 при гостуването в Неапол.

След попадението домакините натиснаха, но единствената по-сериозна опасност дойде в заключителните секунди. Тогава Распадори стреля мощно, но вратарят на Интер Онана спаси.

За Наполи поражението е първо от началото на сезон, но въпреки това тимът остава лидер в класирането с актив от 41 точки. Втори с пет по-малко е Милан. Интер запазва четвъртата позиция с 33 пункта.

Третият Ювентус е с 34, след като измъкна безценни три точки при гостуването на Кремонезе - 1:0 с гол в добавеното време на Аркадиуш Милик. Вратарят на домакините Марко Карнезеки спаси всичко възможно, а "тигрите" нацелиха две греди.

Фиорентина и Монца завършиха 1:1. Валентин Антов остана на скамейката на гостите във Флоренция, а двата гола на "Артемио Франки" вкараха бразилци. Артур Кабрал с мощен шут по диагонала откри за домакините, а Карлос Аугусто изравни след почивката. "Виолетовите" са на 10-о място с 20 точки, а Монца - 15-и със 17. /БГНЕС