Интер удари Аталанта и се класира на четвърти пореден полуфинал за Купата

Интер победи с 1:0 Аталанта и се класира на четвърти пореден полуфинал от турнира за Купата на Италия. „Нерадзурите стояха по-добре на терена и успя да стигне до успеха.

След половин час игра на "Джудзепе Меаца" домакините поискаха дузпа за дузпа за игра с ръка на съперников защитник, но реферът Даниеле Кифи подмина ситуацията. В 41-ата минута късметът спаси гостите. Чалханоглу стреля по диагонала, но топката се отби от лявата греда. Малко преди почивката Дуван Сапата пропиля златен шанс за Аталанта. Нападателят отправи удар с глава, но уцели целта.

Скъпоценното попадение за Интер заби Матео Дармиан в 57-ата минута, след като матира Мусо с шут от границата на пеналта – 1:0. Аталанта едва не изравни в 65-ата минута. Жереми Бога напредна след заучено изпълнение на пряк свободен удар, но изстрелът му по тревата премина на сантиметри от дясната греда. Последва удар и на Адемола Лукман, спасен от Онана.

В 78-ата минута Лаутаро имаше шанс да убие напълно интригата, но се оказа, че е и в положение на засада. До края „бергамаските“ не успяха да изравнят и да пратят мача в продължения.

Така момчетата на Симоне Индзаги се класираха за полуфиналите в надпреварата и продължават защитата си на трофея. Съперник на „нерадзурите“ в следващия кръг ще е победителят от сблъсъка Ювентус-Лацио. /БГНЕС