Интер взе дербито с Юве и остава в борбата за титлата

Интер измъкна 1:0 от Ювентус на "Алианц Стейдиъм" в дербито от Серия А. Така шампионите се приближиха на три точки от лидера Милан и втория Наполи, а мечтата им да триумфират отново със скудетото остава жива. Гостите стигнаха до успеха в един неприятен за тях мач, решен с гол от дузпа на Хакан Чалханоглу, която беше вкарана от втори опит пет минути след края на първото полувреме.

В същото време Юве изостава на 7 точки от върха в класирането седем мача преди края, а на Милан му предстои тази вечер да приеме Болоня и при успех ще увеличи аванса си с още три пункта. Поражението от Интер сложи край и на серията на "бианконерите" от 16 мача без загуба в първенството.

"Това е огромна крачка за нас. Знаем, че напоследък загубихме точки, но ще се опитаме да ги наваксаме в оставащите осем мача", заяви треньорът на "нерадзурите" Симоне Индзаги.

Мачът, който започна, след като италиански и украински певец изпълниха песента "Imagine" на Джон Ленън, за да насърчат мира в Украйна, се превърна в грозна гледка още от намалото. Преобладаваха груби влизания и неособедо добра игра, в която доминираха домакини.

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри беше бесен отстрани, но след мача запази хладнокръвие и заяви, че неговият отбор е "извън надпреварата за титлата", въпреки че е бил по-добрият отбор.

"Няма да казвам неща, които няма да помогнат в момента. Играхме добре и имахме много удари към вратата, просто е жалко за поражението", каза той пред DAZN. /БГНЕС, АФП