Интимна вещ на Елвис Пресли се продава на търг

"Използван" бандаж на Елвис Пресли е обявен за продажба срещу стартова цена от 30 000 паунда.

Покойният певец е притежавал лъскавото парче плат, украсено с инициалите му, направено за него от фен и го е носил няколко пъти през 70-те години.

Бандажът в крайна сметка се озовава в колекцията на Джими Велвет, певец, който откри музей на Елвис в Мемфис, но сега той е сред артикулите на знаменитости в разпродажба, със стартова цена от 29 950 паунда.

Даниел Уейд, мениджър на „Paul Fraser Collectibles“ в Бристол, който продава бандажа, каза: „Това е екстравагантно. Абсурдно е. Това е абсолютно Елвис. Сигурен съм, че новият собственик няма да може да устои да си го сложи в събота вечер. Магията на Елвис ще свърши чудеса, убеден съм“.

„Шегата настрана“, допълва той, „дрехите, притежавани от Елвис, са оскъдни и са изключително популярни сред колекционерите. Това е рядка възможност да притежавате интимно облекло на Краля."

Чифт розови панталони, украсени с думата KISS и създадени за турнето на Мадона „Кое е това момиче“ през 1987 г., също се предлагат за продажба - в „превъзходно състояние“ - за 18 000 паунда.

Най-скъпият артикул в разпродажбата е кичур коса на Мерилин Монро, отрязан и запазен от фризьора й в емблематичната нощ, когато тя пее „Честит рожден ден г-н президент“ на Джон Ф. Кенеди през 1962 година. Бившето притежание на знаменитата блондинка се продава за изумителните 250 000 паунда.

Сред колекционерските стоки, за които компанията не желае да разкрие толкова много, са кичур от косата на Даниел Радклиф за изгодната цена от £399. /БГНЕС