Инцидент прекъсна заседание на македонския парламент

По време на 131 заседание на парламента на Република Северна Македония се стигна до словесни нападки и чупене на предмети, хвърляне на хартиени листи, предаде репортер на БГНЕС.


Възмутен от факта, че парламентът отхвърли внесените от "Левица" изменения на Правилника за дейността, депутатът Борис Крмов се разгневи на трибуната и с искане да се прекъсне заседанието счупи монитора на бюрото, на което седеше заместник-председателят Горан Мисовски, който в този момент водеше заседанието.

"Според член 152 нашите изменения дори не са внесени, на какво основание са отхвърлени, те дори нямат архивен номер, трябва да прекратите заседанието, трябва да има ред в това Народно събрание. Спрете сесията, това на нищо не прилича, каквото искате си правите" каза Крмов.

Крмов започна да хвърля листи с хартия, чаши, после започна да чупи монитора на компютъра на Горан Мисовски.

"Има ли тук някакви народни представители или си правите каквото си пожелаете, настоявам да прекратите заседанието", добави Крмов.


Димитър Апасиев, лидерът на партия "Левица" се присъедини към Крмов на трибуната и започна да замерят Мисовски с листовете, на които имаше над 2000 предложения за поправки внесени от партията.

Наложи се Мисовски да даде половинчасова почивка, за да се успокои напрежението.

"На пленарното заседание в Народното събрание има предложение за промени в Правилника за дейността на Народното събрание, според които абсолютната власт се дава на управляващото мнозинство, а опозицията на практика се ликвидира" - написа по-рано в социалните мрежи депутатът Крмов и добави, че коалицията СДС-ДПМНЕ-ДУИ се готви за физическа разправа е готова за физическа разправа и за насилствено приемане на Правилника за дейността на Народното събрание. /БГНЕС