Инуе нокаутира Донейр за два рунда и доказа, че е без конкуренция

Японецът Наоя Инуе показа, че е готов да вземе званието на Канело Алварес за боксьор номер 1 във всички категории, след като размаза световния шампион в категория петел (до 53,5 килограма) и бъдещ член на Залата на славата Нонито Донейр и го нокаутира в средата на втория рунд на сблъсъка им в Сайтама, Япония.

В края на 2019 двамата направиха мача на годината, спечелен със съдийско решение от Инуе след невероятна битка, която донесе на японеца фрактура на носа и очната орбита. Днешният реванш бе очакван от фенове и експерти, но този път 39-годишният филипинец Донейр, който е печелил световни титли в четири различни категории, не успя да се опре на Чудовището. Още в края на първия рунд Инуе свали съперника си в нокдаун с дясно кроше в слепоочието, след което той настъпи в яростна атака с началния гонг на втория рунд и след по-малко от минута и половина го нокаутира.

По този начин 29-годишният Инуе, притежател на един от най-бързите ръце в съвременния бокс, вече държи три от поясите в категория петел, като изрази желание да се бие с носителя на титлата на WBO Пол Бътлър, за да стане абсолютен световен шампион. "Ако това може да стане до края на годината, ще се радвам да остана в тази категория. Ако ли не, мога да се кача в супер петел (55,3 кг) и да се боря за титла там", коментира японецът, който има 23 победи от 23 мача на професионалния ринг, като 20 от успехите му са дошли след нокаут. /БГНЕС