Йоан Матев ще чуе присъдата на съда

Софийският градски съд ще обяви днес присъдата си за Йоан Матев, подсъдим за убийството на 15-годишния Георги Игнатов през юни 2015 година в Борисовата градина в София, предаде репортер на БГНЕС.

Прокуратурата поиска максималната предвидена от закона присъда - 12 години затвор за Матев - към момента на престъплението той е бил непълнолетен. Обвиняемият заяви пред съда, че не е извършил това, в което го обвиняват.

Адвокат Ина Лулчева, която защитава Йоан Матев, е категорична, че няма доказателства, уличаващи Матев в престъплението. „Няма нито едно годно доказателство, че е той. Няма и косвени доказателства, защото твърдението, че е снимано някакво лице, което минава покрай някакъв паркинг не установява, че това лице има нещо общо с убийството. Твърдението, че е намерен нож година и половина по-късно, след множество огледи, при които не е намиран, по който няма следи от убийството не установяват не само, че това момче има нещо общо с убийството, но и че с този нож е извършено убийството“, каза тя пред медиите.

„Аз лично съм убедена, че е той“, каза Станислава Каракушева адвокат на родителите на Георги. Тя лично е убедена, че по делото има огромен брой косвени доказателства, които изграждат една стройна и непрекъсната верига и водят до един единствен възможен извод, че именно Матев е извършил престъплението, в което е обвинен. /БГНЕС