Йокич и Мъри изведоха Денвър до победа в откриващия мач с Финикс

Отборът на Денвър Нъгетс победи Финикс Сънс със 125:107 в откриващия мач от полуфиналната серия между двата тима в Западната конференция. Лидерите в редовния сезон показаха, че те са реалните фаворити в серията, въпреки че анализаторите дават предимство на Финикс, стигайки до убедителен успех пред собствена публика.

След равностойна игра и 19 размени на водачеството в първите 15 минути на мача, Никола Йокич и компания постепенно поеха контрол над събитията и започнаха да трупат аванс, който достигна 25 точки в средата на последната четвъртина. Двукратният MVP на Лигата отново бе на висота с 24 точки, 19 борби и 5 асистенции, а над всички на паркета бе Джамал Мъри с 34 точки (6 тройки) и 9 асистенции. Арън Гордън добави 23 точки за Нъгетс, а още трима играчи на домакините вкараха 10 и повече точки.

За Финикс Кевин Дюрант завърши с 29 точки и 14 борби, Девин Букър реализира 27 точки и 8 асистенции, но Крис Пол се отчете само с 11 точки и 5 асистенции. Сънс имаха по-висока успеваемост на стрелбата (51,2 срещу 47,5 процента), но опитаха 17 стрелби по-малко и вкараха само 7 тройки, срещу 16 за съперника. Денвър също така взе 11 борби повече.

"Те са номер 1 в редовния сезон и има защо. Имат двукратен MVP в отбора. Имат широка скамейка. Не съм изненадан. Задачата ни е много тежка", коментира Дюрант след двубоя. "Ще се справим. Просто трябва да играем с увереност, да стреляме с увереност и нека видим какво ще стане в следващия мач", допълни той.

Вторият мач в серията ще се играе в Денвър в понеделник. /БГНЕС