Йорам Елрон: 50% от младежите в Европа не знаят за Холокоста

„Имаме дълг към жертвите на Холоста, за да не допускаме това ужасно събитие да се повтори, заяви пред БГНЕС посланикът на Израел Негово Превъзходителство Йорам Елрон.

50% от младежите в Европа не знаят за Холокоста, образованието е ключът към разрешаването на този проблем.

„Образованието е ключът към борбата с омразата. Днес 50% от младежите в Европа не знаят за Холокоста. Изключително важно е да образоваме младите генерации, за да сме сигурни, че това няма да се повтори. Смятам, че трябва да има по-строги закони срещу крайнодясната пропаганда. Това е начинът да се борим с този феномен ефективно. Притеснен съм от нарастващата вълна от крайнодесни движения, те пропагандират антисемитизъм повече от всяка една друга група в обществото. Правят го и в социалните мрежи. Социалните мрежи трябва да направят така, че посланията на крайнодесните да не стигат до широката общественост.

Страната ни е един от основните съюзници на Израел в Европа.

„Отношенията ни с България са страхотни. Работим усърдно, за да ги подобрим и надградим в различни области. България е един от основните ни съюзници в Европа. Добрите ни отношения са породени и от участието на България в спасяването на евреите по време на Втората световна война", каза още посланик Елрон. /БГНЕС